Image default
Nega in zdravje

Proteinska ploščica s kolagenom

Za beljakovinske ploščice velja zmotno prepričanje, da so namenjene le aktivnim športnikom, ki potrebujejo visoko kakovostne beljakovine. Vendar so odlična izbira tudi za takrat, kadar vam primanjkuje časa za običajen obrok. Vsebujejo namreč kar 37% beljakovin.

Zakaj je pomembno, da zaužijemo dovolj beljakovin?

Beljakovine spadajo med makrohranila, saj jih je s hrano treba zaužiti v večjih količinah, telesu pa predstavljajo vir energije. Poleg tega so tudi vir dušika in aminokislin, iz katerih telo gradi sebi lastne beljakovine.

Učinki beljakovin

V telesu imajo mnoge za življenje pomembne funkcije: delujejo kot encimi, so nujno potrebne za rast in razvoj, so ključni gradnih celičnih struktur, sodelujejo pri imunskem odzivu, izgradnji in delovanju mišičevja, vključene so v popravljalne mehanizme in v prenos številnih snovi po organizmu. Od 37% beljakovin, vsebujejo kar 8g kolagena, ki ima pozitiven vpliv na regeneracijo. Lahko deluje preventivno pred poškodbami in kurativno v primeru pojava poškodbe.

Učinki vitaminov

Proteinska ploščica s kolagenom vsebuje tudi vrsto vitaminov, za dobro počutje in psiho-fizično stanje telesa in duha. Vitamin A lahko deluje kot antioksidant in ščiti telo pred oksidativnim stresom. Vitamin B6 pa prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter rasti in regeneraciji.

So energične in nasitne, zaradi vsebnosti kolagena in magnezija, se bodo še posebej prilegle v času povečane aktivnosti.