Image default
Šport

Joga

Ko prvič začnete z jogo, je težko vedeti, kaj v resnici morate kupiti. Industrija joge še naprej razvija toliko oblačil in opreme, da se vam bo zdelo, da morate porabiti stotine evrov, preden stopite v studio.

Dobra novica je, da za začetek dejansko potrebujete zelo malo. Če pa začenjate domačo prakso ali bi se bolje počutili, ko ste pred prvim tečajem kupili oblačila in opremo, značilne za jogo, morate vedeti naslednje.

 

Bistvena oprema

Oblačila

Ni treba posebej poudarjati, da večina studiev za jogo želi, da nekaj oblečete v razred, vendar za to, da jih vaši vrstniki sprejmejo, ne potrebujete več natisnjenih joga hlač ali oblikovalske opreme. Začnite z udobnimi, dihajočimi športnimi oblačili, in kupite osnove srednje ravni za vse, kar vam manjka.

 

Hlače ali kratke hlače

Z nekaj pari enobarvnih joga hlač v črni, temno sivi, temno modri ali rjavi barvi ne morete zgrešiti. Te nogavice lahko kombinirate z različnimi topi, če pa kupite kakovostne možnosti, lahko trajajo dlje časa.
Če ozke hlače niso vaša stvar, poiščite hlače v tekaškem slogu ali priljubljene hlače v haremu, ki imajo elastiko okoli gležnjev. Te hlače so raztegljive in ponujajo malo več prostora, vendar bodo zaradi elastike za gleženj ostale na svojem mestu med vadbo.

 

Kratke hlače

So priljubljena možnost za fante, primerne pa so tudi za ženske, še posebej, če nameravate poskusiti vročo jogo. Imejte v mislih, da boste morda želeli nositi primerne kratke hlače iz spandexa ali ohlapne kratke hlače s spodaj povezanimi nogavicami, ker nekatere pozi zahtevajo, da noge postavite tako, da vas ne bodo prijetno odkrile ohlapnejše kratke hlače v slogu teka.

 

Topi

Pomembno je, da nosite majice, ki se dokaj prilegajo, da vam majica med ovinki naprej ne leti čez glavo. Odvajanje materiala je v pomoč, še posebej, če se veliko potite ali če nameravate obiskati tečaj vroče joge.
Ker so sobe za jogo včasih hladne, boste morda želeli s seboj v razred prinesti lahki pokrov ali pulover. Lahko ga nosite do začetka pouka in če ga držite ob preprogi, ga lahko oblečete pred zadnjo savasano.

 

Športni nedrčki

Če ste ženska, nosite športni nedrček. Medtem ko je joga ponavadi aktivnost z nizkim vplivom, lahko dostojen športni nedrček pomaga obdržati vaša “dekleta” na mestu med prehodom med pozami, zaradi česar je vadba bolj udobna.

 

Trakovi za glavo in lase

Ne glede na to, ali ste moški ali ženska, če imate dolge lase, jih morate pred začetkom pouka pritrditi, da preprečite, da vam lase ne bi padle v oči in obraz. Osnovni trak za lase ali naglavni trak bi morali pomagati.

 

Nogavice za jogo

Nogavice za jogo niso pogoj za obisk tečaja. Pravzaprav je jogo bolje izvajati bosi. Če pa ne morete dojeti zamisli, da bi pred tujci slekli nogavice in čevlje, vlagajte v par joga nogavic z ročaji na dnu, da boste lahko obdržali noge pokrite in ohranili dober oprijem. Standardne nogavice absolutno ne bodo delovale, saj boste na koncu zdrsnili po celotni preprogi.