Image default
Uncategorized @sl

Priprava tople sanitarne vode s toplotno črpalko

Zrak – voda

Podjetje Daikin v letu 2021 predstavlja novo generacijo toplotnih črpalka za pripravo tople sanitarne vode. Nova Daikin Altherma M HW zagotavlja varčno pripravo tople sanitarne vode. Je pametna rešitev za ogrevanje sanitarne vode, ki uporablja elektriko, zrak in po potrebi sončno toplotno in fotovoltaično energijo brez uporabe tradicionalnih goriv. Daikin Altherma M HW je energijsko učinkovita, prijazna do okolja, prilagodljiva in modernega videza.

Vgradnja

Vgradnja Altherme M HW je možna v katerem koli prostoru, tudi v neogrevanem prostoru kot je npr. garaža ali pralnica. Namestitev ne zahteva posebnih del, razen lukenj za cevi za dovod in odvod zraka. Zrak, ki se odvaja na prosto iz toplotne črpalke ima znatno znižano temperaturo, je hladnejši od zraka v prostoru in je popolnoma razvlažen. V poletnih dneh ga lahko koristno uporabimo za hlajenje določenih območij v domu tako, da ga preusmerimo nazaj v dom. V ta namen se uporabi podvojena odvodna cev, v kateri sta dve loputi za odvod zračnega toka navzven ali v notranjost doma.

Toplotna črpalka Daikin Altherma M HW ima vgrajen uporabniški vmesnik, ki na preprost in intuitiven način prikazuje podatke na zaslonu. Bele osvetljene LED diode prikazujejo temperature in funkcije, rdeče osvetljene LED diode pa pomembna opozorila.

S petimi različnimi načini delovanja toplotna črpalka M HW izpolni različne potrebe uporabnikov.

  1. Delovanje izključno v načinu toplotne črpalke

Daikin Altherma M HW deluje samo v načinu toplotne črpalke. Dodatni grelnik se vklopi kot podpora le, če je zunanja temperatura zunaj območja delovanja (nastavitvena vrednost 62 °C).

  1. Obnovljiva energija kot prioritetna možnost

Daikin Altherma M HW privzeto deluje v načinu toplotne črpalke. Dodatni grelnik se vklopi kot podpora le, če je dvig temperature v rezervoarju prepočasen (>4 °C/30 min)ali pa je zunanja temperatura zunaj območja delovanja (nastavitvena vrednost 62 °C).

  1. Kombinirana uporaba obnovljive in električne energije

Daikin Altherma M HW deluje hkrati kot toplotna črpalka in z dodatnim grelnikom. Nastavitvena vrednost je lahko do 75 °C.

  1. Izključno le električna energija

Daikin Altherma M HW deluje samo z dodatnim grelnikom. Nastavljena vrednost je lahko do 75 °C.

  1. Izključno le recirkulacija zraka

Daikin Altherma M HW deluje samo v načinu prezračevanja. Toplotna črpalka in dodatni grelnik sta izklopljena.