Image default
Dom in vrt

Jogi

Bi tudi vi spali na jogiju, ki je izdelan po vaših telesnih merah?

Seveda bi! Le kdo bi se tega branil, kajne? Danes se serijski proizvodnji jogijev, ki zares ustreza le peščici ljudem, ob bok postavlja proizvodnja po meri izdelanih jogijev. Gre za prelomnico na področju razvoja jogijev, ki jo pozdravljajo mnogi zdravniki, fizioterapevti, športniki in vsi, ki imajo kakršne koli težave, tudi s hrbtenico.

Po meri izdelan jogi

Bolj kot izgled je pomemben celoten postopek prodajnega razgovora in proizvodnje. Od trenutka, ko vstopite v salon z jogiji, do trenutka, ko se nanj uležete v svoji domači postelji.

7 korakov do pravega jogija

1. korak: Vstopite v salon z jogiji, kjer so specializirani za izdelavo po meri.

V Sloveniji se s tem lahko pohvali Spalni center Maremico, ki je eden od vodilnih proizvajalcev jogijev, tako doma kot v tujini. Z razvojem jogijev oz. ležišč Leticia se ukvarjajo že od leta 1994.

2. korak: Svetovalcu zaupajte svoje želje glede udobja novega jogija.

Ključno je, da mu zaupate svoje želje in morebitne težave, kot so npr. alergija na pršice, prekomerno potenje, bolečine v ramenskem obroču, križu … Več kot bo imel informacij, lažje vam bo svetoval, kakšen mora biti vaš bodoči jogi oz. iz katerih materialov naj bo izdelan.

3. korak: Prosite za nevtralno meritev svojega telesa.

Meritev bo pokazala, na katerih točkah vašega telesa med ležanjem prihaja do prekomernih pritiskov oz. pomanjkanja podpore. Zakaj je za izbiro pravega jogija potrebna meritev telesa, izveste TUKAJ.

4. korak: V salonu preizkusite različna udobja jogijev ter si izberite dovolj velik jogi.

Naj vam bodo lastni občutki med ležanjem na jogiju vodilo pri dokončnem izboru vašega novega jogija. Vse ostalo (kombinacije materialov in razporeditev) pa prepustite svetovalcu, ki se bo glede vseh potrebnih detajlov posvetoval s svojo ekipo strokovnjakov. Pri izbiri jogija dajte prednost večji dimenziji, če vam prostor v spalnici to seveda dovoljuje.

5. korak: Izberite zračne materiale in preverite ali ima jogi snemljivo pralno prevleko.

Za zdravo spanje brez nepotrebnih pršic je pomembno, da imate jogi, ki je izdelan iz zračnih materialov, ki diha in sproti odvaja vlago, ki jo v jogi vnesemo s potenjem.

6. korak: Poleg jogija izberite tudi posteljno dno in posteljno ogrodje.

Če ju seveda potrebujete. Zadnja leta je najbolj iskana postelja BoxSpring, ki se lahko pohvali z nadstandardno višino, unikatnim dizajnom in seveda vgrajenim jogijem po vaših merah. Tako boste dobili celotno posteljo v kompletu.

7. korak: Naročite informativno ponudbo

V njej naj bodo razvidni vsaj naslednji podatki: dimenzija in model jogija, izbrani dodatki, dobavni rok, dostava ležišča in morebitna montaža ogrodja (brezplačna ali za doplačilo), garancija dobrega nakupa (da lahko jogi v določenem času vrnete, če vam ne bi odgovarjal), če jo ponudnik omogoča.