Image default
Nega in zdravje

Pasja hrana

Zakaj je prava hrana za pse tako pomembna?

Ali ste vedeli, da psi v resnici niso le mesojedi? Čeprav se jih drži sloves živali, ki jedo le meso, temu ni tako. Psi z veseljem pojedo tudi kaj drugega, kot so denimo žita, zelenjava, sadje in podobna živila. Tudi iz teh vrst hrane lahko namreč črpajo hranila, ki jim zagotavljajo pravilno rast in razvoj. To je tudi razlog, zakaj je izbira prave hrane za pse tako pomembna.

Pasja hrana in hranila

Omenili smo že, da lahko psi hranila pridobivajo tudi iz drugih živil, ne le iz mesa. Iz sadja in zelenjave lahko denimo dobijo dragocene vitamine in minerale. Žita jim lahko dodatno ponudijo še kakovostne vlaknine. Predvsem pa je pomembno, da so vse sestavine hrane vrhunske kakovosti.

Psi so različni

Njihove potrebe pa tudi. Na trgu je na voljo ogromno različnih vrst hrane za pse. Dejstvo pa je, da vse vrste hrane ne ustrezajo vsem psom. Nekateri psi so denimo večji, drugi manjši. Nekateri so mlajši, drugi starejši. Nekateri so zelo aktivni in cele dneve tekajo naokrog, drugi pa raje poležavajo na kavču.

Ker so psi različni, so različne tudi njihove potrebe. Hrana za pse mora torej biti posebej prilagojena vašemu hišnemu ljubljenčku. Če imate več psov, se morate zavedati, da enaka pasja hrana morda ne bo ustrezala vsem.

Suha ali mokra pasja hrana?

S prehranskega vidika razlike pravzaprav ni, zato lahko izbiro prilagodite željam vašega psa. Dejstvo pa je, da je suho hrano lažje hraniti, zato jo imate lahko vedno na zalogi. Če se boste odločili za suho hrano, popazite le, da bo vašemu psu vedno na voljo sveža voda.