Image default
Nega in zdravje

Zdravila

Kaj vse dandanes najdemo v lekarnah

Daleč za nami so časi, ko smo v lekarnah dobili le zdravila. Sodobna lekarna je namreč prava zakladnica pripomočkov, ki nam lahko na različne načine koristijo v vsakdanjem življenju. Pa poglejmo, kaj vse dandanes najdemo v lekarnah …

Prehranska dopolnila

Dobra prehrana je eden temeljev zdravja. Zato seveda niti ni presenetljivo, da se sodobne lekarne veliko posvečajo tudi temu področju. Hranljivih snovi v napornem tempu sodobnega življenja včasih pač ne dobimo dovolj z običajno prehrano, zato nam na pomoč priskočijo lekarne s prehranskimi dopolnili. Prehranska dopolnila ponujajo izjemno pomembne vitamine, minerale in druge hranljive snovi. Z njimi naše telo deluje bolj optimalno, več je energije za vsakodnevne izzive, imunski sistem pa se bolj učinkovito spopada z okužbami.

Pripomočki za osebno nego in higieno

Tudi higiena je seveda izjemno pomembna pri vzdrževanju zdravja in dobrega počutja. V lekarnah s široko ponudbo tako pogosto najdemo tudi vrhunske kozmetične izdelke, zobne paste in ustne vodice ter številne pripomočke za nego. V času korona virusa in drugih nalezljivih nadlog pa nam prav pridejo tudi razkužila, zaščitne maske in rokavice.

Drugi pripomočki in naprave

Naprave, kot so merilnik krvnega tlaka, merilnik glukoze v krvi, inhalator in termometer nam pomagajo vzdrževati zdravje. Če gre v telesu kaj narobe, nas na to hitro opozorijo, da lahko pravi čas poiščemo zdravniško pomoč. Včasih v lekarnah najdemo tudi večje pripomočke, kot so bergle, hojice in podobno. Vsi pa kdaj seveda potrebujemo obliže, povoje in sorodne izdelke.

Zdravila

Jedro sodobne lekarna pa še vedno ostajajo zdravila. Tista, ki nam jih predpiše zdravnik, in tudi tista, ki jih lahko dobimo brez recepta. Med slednjimi so denimo zdravila, ki nam lajšajo prehlade in alergije. Zdravila, ki omilijo bolečine in pomagajo pri celjenju ran. Tudi za prebavne težave, duševne stiske in glivične okužbe se v kategoriji zdravil brez recepta najde marsikaj. Lekarne tako še vedno ostajajo hrami zdravja in dobrega počutja, na katere se lahko vedno obrnemo po pomoč.