Image default
Nega in zdravje

Gorenjske-lekarne

Gorenjske-lekarne

Že star pregovor pravi, da ko si zdrav imaš 1000 želja, ko si bolan pa eno samo. In prav res je to. In navadno je prva pot po nasvet v lekarno.

Gorenjske lekarne smo javni lekarniški zavod, ki pokrivamo celotno Gorenjsko s 23-timi lekarniškimi enotami. Primarna naloga je zagotavljanje preskrbe prebivalcev z zdravili. Poleg zdravil imamo široko paleto prehranskih dopolnil, medicinskih pripomočkov, kozmetike in blaga široke potrošnje.

Lahko se pohvalimo s svetovalnimi lekarniškimi storitvami. Izdelamo osebno kartico zdravil (OKZ) in izvajamo storitev pregled uporabe zdravil (PUZ). Zahtevnejša storitev, ki jo izvajajo klinični farmacevti v zdravstvenih domovih po Gorenjski, je farmakoterapijski pregled ( FTP). Ta storitev gre v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

 

Samostojna enota

Kot samostojna enota deluje farmakoinformativna služba, ki skrbi za pretok strokovnih in regulatornih informacij na vseh ravneh. Včasih se znajdemo v stiski s časom in enostavno ne utegnemo v fizično lekarno po nasvet. Z vprašanji se lahko pacienti v vsakem trenutku obrnejo na nas preko spletne strani v rubriki svetovanje in zastavijo vprašanje.

Tempo življenja in trenutna spremljajoča dogajanja so spremenila tudi nakupovalne navade. V spletni lekarni imamo možnost naročanja zdravil za samozdravljenje, prehranskih dopolnil in kozmetike. Nakupovanje s kavč z ležiščem je zelo udobno in enostavno, a vendar se moramo zavedati, da je za svoje zdravje odgovoren vsak sam.

Gorenjske lekarne imamo svoj Galenski laboratorij, ki izdeluje že preko 200 galenskih izdelkov. Izdelki vsebujejo le visoko kakovostne vhodne sestavine, v njih je vloženega veliko znanja in dolgoletnih lekarniških izkušenj.

Nad izdelki galenskega laboratorija bedi kontrolno – analizni laboratorij, ki sodeluje pri razvoju izdelkov in izvaja stabilnostne študije.

Vse enote Gorenjskih lekarn so pridobile tudi naziv Demenci prijazne točke, kot rezultat vseh prizadevanj zaposlenih v skrbi za dementne bolnike. Glavni namen točke je, da v lokalnem okolju pripomoremo k razumevanju oseb z demenco in njihovih svojcev ter jim nudimo pomoč.