Image default
Dom in vrt

Senčila

Notranja ali zunanja senčila?

Se tudi vi sprašujete, ali so za vaš dom boljša izbira zunanja ali notranja senčila? V hiši senčil Tehrol dobro poznamo vse skrivnosti obeh vrst in vam z veseljem tudi svetujemo pri izbiri.

Notranja senčila

Notranje rešitve za senčenje prostorov so seveda bolj izpostavljene očem, zato so pomemben dekorativni element prostora. Z njimi lahko nadgradimo videz prostora in izboljšamo tudi samo počutje v prostoru. Ker niso izpostavljene zunanjim vplivom, potrebujejo manj vzdrževanja. Najpogostejša izbira so notranje rolete in notranje žaluzije, oboje pa ponujajo vrhunsko zasebnost in varnost pred radovednimi pogledi od zunaj.

Zunanja senčila

Zunanje rolete, zunanje žaluzije in druga senčila, ki jih namestimo na zunanjo stran oken in vrat, ponujajo številne prednosti. So odličen zvočni in toplotni izolator, poskrbijo pa lahko tudi za dodatno varnost pred nepridipravi. Ker niso del samega prostora, ne vplivajo na njegov videz. So pa tudi odlična rešitev za manjše in natlačene prostore, kjer je vsak dodatni centimeter prostora pomemben.

Glavne razlike

Poleg mesta namestitve je glavna razlika predvsem v materialih. Zunanja senčila so bolj robustno grajena, saj so seveda ves čas izpostavljena vplivom okolja. Kot že omenjeno zgoraj, pa zunanja poskrbijo tudi za dodatno toplotno in zvočno izolacijo, notranja pa so lahko pomemben dekorativni element. Izbira je vaša!